Onze diensten

Zonnepanelen

Zonnepanelen, ook wel fotovoltaïsche panelen genoemd, zijn apparaten die zonne-energie omzetten in elektriciteit. Ze bestaan uit meerdere zonnecellen die licht absorberen en elektronen in beweging zetten. Dit proces creëert gelijkstroom (DC), die vervolgens wordt omgezet in wisselstroom (AC) door een omvormer. De resulterende wisselstroom kan direct worden gebruikt in huis of teruggeleverd aan het elektriciteitsnet. Op deze manier helpen zonnepanelen bij het verminderen van de afhankelijkheid van fossiele brandstoffen en dragen ze bij aan een duurzamere energievoorziening.

Thuisbatterij

Een thuisbatterij, ook wel bekend als een thuisaccu of energieopslagsysteem, is een apparaat dat elektrische energie kan opslaan die wordt opgewekt door bijvoorbeeld zonnepanelen. Het fungeert als een soort ‘batterijbank’ voor je huis. Wanneer de opbrengst van je zonnepanelen hoger is dan je directe energieverbruik, wordt het overschot opgeslagen in de thuisbatterij. Op momenten dat de zonnepanelen minder energie produceren, zoals ’s nachts of op bewolkte dagen, kan de opgeslagen energie uit de batterij worden gebruikt om je huis van stroom te voorzien. Dit verhoogt de zelfvoorziening en vermindert de afhankelijkheid van het elektriciteitsnet, wat bijdraagt aan een efficiënter en duurzamer energiegebruik in huis.

Laadpalen

Een laadpaal is een speciaal ontworpen oplaadpunt voor elektrische voertuigen (EV’s). De laadpaal maakt het mogelijk om een elektrisch voertuig op te laden met elektriciteit.

De laadpaal zet de wisselstroom (AC) uit het elektriciteitsnet om naar gelijkstroom (DC) die kan worden opgeslagen in de batterij van de elektrische auto. Laadpalen kunnen worden geïnstalleerd in particuliere woningen, bedrijfspanden of op openbare plaatsen, waardoor eigenaars van elektrische voertuigen toegang hebben tot een betrouwbare oplaadinfrastructuur, wat bijdraagt aan de groei van duurzaam vervoer.

Vraag uw gratis offerte aan

Ontdek de voordelen van duurzame energie met een op maat gemaakte offerte. Bespaar op je energiekosten, verhoog de waarde van je woning en draag bij aan een groenere toekomst. Vraag nu een offerte aan en zet de eerste stap naar een duurzamere levensstijl!

Geselecteerde waarde: 0
Scroll naar boven